Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2007

Δελτίο Τύπου: Πρεκλογική Συγκέντρωση Νέας Ιωνίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ανοικτή προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ Νέας Ιωνίας τη Δευτέρα 10 Σεπτέμβρη. Πάνω από 100 άτομα παρακολούθησαν στην πλατεία Σημηριώτη τις ομιλίες υποψηφίων βουλευτών της Β΄ Αθήνας. Τοποθετήθηκαν οι: Πέτρος Καλκανδής (νεολαία Συνασπσισμού), Μιχάλης Παπαγιαννάκης (Συνασπισμός), Αντώνης Καραβάς (Διεθνιστική Εργατική Αριστερά), Παύλος Κλαυδιανός (Ανανεωτική Κομμουνιστική Οικολογική Αριστερά) και Δικαίος Ψυκάκος (Κόκκινο), ενώ χαιρετισμό απηύθυνε εκπρόσωπος της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας.

Αναπτύχθηκαν τα θέματα της καταστροφής του περιβάλλοντος και αναδείχθηκε το μέγεθος της διάλυσης των μηχανισμών κοινωνικής προστασίας, με πιο τραγική επιβεβαίωση την επίθεση στα άρθρα 24 και 117 που προστατεύουν τα δάση και τα κενά στην πυροσβεστική που φτάνουν το 30 % των οργανικών θέσεων.

Οι τοποθετήσεις επεκτάθηκαν και στις άλλες καταστροφές που καραδοκούν για τον φτωχό κόσμο με την εξάπλωση της διάλυσης σε όλο το κοινωνικό κράτος (νοσοκομεία – εκπαίδευση – ΔΕΗ – ταμεία κα).

Όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στα μετεκλογικά σενάρια, υπερθεματίζοντας την εμπιστοσύνη του ΣΥΡΙΖΑ στα κινήματα ως μόνο τρόπο να «αλλάξουμε το τοπίο», όπως ήταν το κεντρικό σύνθημα του πανό της συγκέντρωσης απορρίπτοντας την κεντροαριστερά.

Τέλος αναδείχθηκε η ανάγκη για μια αριστερά που δεν θα στέκεται στην καταγγελία, αλλά θα παρεμβαίνει στα κινήματα ενωτικά και ριζοσπαστικά για να δώσουν μικρές και μεγάλες νίκες ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό.

Το επόμενο ραντεβού δόθηκε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη καθώς και στα περίπτερα της περιοχής μας. Από τις 17 Σεπτέμβρη «Αριστερά και ενωτικά κάνουμε τα αδύνατα δυνατά»!

ΣΥΡΙΖΑ Νέας Ιωνίας

Το γραφείο τύπου

11/9/2007

1 σχόλιο:

Avanti68 είπε...

Ρίχτε μια ματιά στην διεύθυνση http://aiolos.pblogs.gr/2007/09/giati-syriza.html
ΚΙΝΗΣΗ BLOGERS ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΜΕ