Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2007

Η απόσυρση του βιβλίου ιστορίας της 6ης Δημοτικού

από την Εργατική Αριστερά

02.10.07

Ο "νέος πατριωτισμός" του Καραμανλή χέρι-χέρι με τον ακροδεξιό εθνικισμό

thumb_karamanlis-psomiadis

Στις 25/9 ο νέος υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης ανακοίνωσε την απόσυρση του βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού. Η απόφαση αυτή προκάλεσε συγχαρητήρια «από καρδίας» από τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο «για την παρρησία και την ευθυκρισία την οποία επέδειξε» ο Στυλιανίδης αλλά και πανηγυρισμούς και θριαμβολογίες από το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη.

Από την άλλη μεριά, υπήρξε έντονη αντίθεση από το ΣΥΡΙΖΑ, που χαρακτήρισε την απόφαση ως στροφή στην ακραιφνή δεξιά ορθοδοξία και έκανε λόγο για συγκυβέρνηση ΝΔ-ΛΑΟΣ. Υπήρξε επίσης κριτική από το ΠΑΣΟΚ -κυρίως για τον εξωθεσμικό χαρακτήρα της παρέμβασης.


Κατά της απόσυρσης τάχθηκαν εκτός από τη συγγραφική ομάδα του βιβλίου -που στάθηκε ιδιαίτερα στον ανεπίτρεπτο θεσμικά αποκλεισμό των εκπαιδευτικών από την αξιολόγησή του- και πάρα πολλοί πανεπιστημιακοί και ιστορικοί.
Η αιφνιδιαστική απόσυρση του βιβλίου ήταν η πρώτη κίνηση της νέας κυβέρνησης της Ν.Δ.! Οι προεκλογικές δηλώσεις του Καραμανλή, ότι το βιβλίο «διορθώθηκε» σύμφωνα με τις υποδείξεις της Ακαδημίας Αθηνών και θα είναι στα σχολεία για τη νέα χρονιά αποδείχθηκαν άλλο ένα ψέμα.


για τη συνέχεια πατήστε εδώ

για τη στάση του ΚΚΕ πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: