Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2007

Αναδημοσίευση για την μετεκλογική Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ


από την εργατική αριστερά

Τη Δευτέρα 1/10 πραγματοποιήθηκε στη Ν. Ιωνία η πρώτη μετεκλογική ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής.Η συνέλευση είχε προπαγανδιστεί με αφισοκολλήσεις στις περισσότερες γειτονιές της Ν. Ιωνίας, γεγονός που έδειξε στο κόσμο ότι συνεχίζουμε. Η ανταπόκριση που συναντήσαμε στη βδομαδιάτικη εξόρμηση της ΔΕΑ τρεις μέρες πριν από τη συνέλευση ήταν πολύ θετική.


Στη συνέλευση πήραν μέρος πάνω από 50 άτομα, μέλη των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, ανένταχτοι που ήταν μαζί μας το προηγούμενο διάστημα, αλλά και κόσμος που για πρώτη φορά πήρε μέρος στις διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι 16 τοποθετήσεις που έγιναν έδειξαν τη μεγάλη ανάγκη για πολιτική συζήτηση. Από τις περισσότερες τοποθετήσεις υπογραμμίστηκε ότι η επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται στη σύνδεσή του με τα κινήματα του προηγούμενου διαστήματος, αλλά και στην ξεκάθαρη τοποθέτηση ενάντια σε όλα τα σενάρια κυβερνητικών συνεργασιών. Εκφράστηκε ο προβληματισμός για την είσοδο του ΛΑΟΣ στη βουλή, αλλά και για τα εκλογικά ποσοστά που πήραν οι Οικολόγοι Πράσινοι, καθώς και αν θα έπρεπε προεκλογικά να είχαμε συνεργαστεί.


Για το πώς συνεχίζουμε, τονίστηκε ότι χρειάζεται να είμαστε ανοιχτοί στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ που ζητάει από το κόμμα του να στραφεί αριστερά, χωρίς όμως να είναι σίγουρο ότι η κρίση στο ΠΑΣΟΚ θα οδηγήσει σε κάτι τέτοιο. Αλλά ανοιχτοί είμαστε σε όλους όσοι συμφωνούν με τη διακήρυξη και σε όλους όσοι θέλουν να παλέψουμε μαζί. Στη πρόταση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται να έχει κυβερνητικό πρόγραμμα, απαντήθηκε ότι αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα πρόγραμμα δράσης αντίστοιχο και πιο μαχητικό με το προηγούμενο διάστημα και ότι όπου στον κόσμο η Αριστερά μπήκε σε τέτοια παιχνίδια, αντί να βγει κερδισμένη, έχασε καθώς υποχρεώθηκε να στηρίξει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα.


Για να οργανώνουμε πολύ καλύτερα τις μάχες που έρχονται, προέκυψε η ανάγκη συμμετοχής στα σωματεία της περιοχής: από αυτά των συνταξιούχων μέχρι το κάθε σωματείο εργαζομένων. Το ασφαλιστικό, με αιχμή το κομμάτι που αφορά τις γυναίκες, ο προϋπολογισμός, το περιβάλλον είναι θέματα που χρειάζεται να ανοίξουμε στις επόμενες συζητήσεις που θα οργανώσουμε.
Η απάντηση σε φαινόμενα τύπου ΛΑΟΣ χρειάζεται να οργανωθεί από την Αριστερά. Στη Ν. Ιωνία υποστηρίξαμε πως χρειάζεται να ξεκινήσουμε με το σβήσιμο συνθημάτων από την περιοχή μας.


Μετά την οργάνωση της πετυχημένης συνέλευσης ο ΣΥΡΙΖΑ της Ν. Ιωνίας οργανώνει πάρτι την Παρασκευή 5/10 στο Παναιτώλειο για να γιορτάσει τα αποτελέσματα αλλά και για την κάλυψη των οικονομικών αναγκών.


Σοφία Δερμετζόγλου
Ελένη Τόλη

Δεν υπάρχουν σχόλια: