Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2008

Ανοιχτή Συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ Νέας Ιωνίας στις 5 Μαρτίου

1η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Στις 14, 15 και 16 Μάρτη στην Αθήνα, στο ΣΕΦ, ο ΣΥΡΙΖΑ οργανώνει την πρώτη Πανελλαδική Σύσκεψή του. Καλεί τον κόσμο των λαϊκών και νεολαιίστικων αντιστάσεων, τον κόσμο της κοινωνικής και πολιτικής Αριστεράς που στήριξε και στηρίζει το αίτημα για την πολιτική συνεργασία και την ενότητα δράσης, να συμμετάσχει σε μια διαδικασία συζήτησης για την πολιτική και το μέλλον της Αριστεράς με συντροφικότητα, ειλικρίνεια, αποφασιστικότητα.

Ζούμε μια κρίσιμη εποχή. Ο νεοφιλελευθερισμός, η ασύστολα ταξική επιθετικότητα που υπαγορεύουν οι δυνάμεις του κεφαλαίου, θέτει σε αμφισβήτηση ακόμα και τις πιο στοιχειώδεις κατακτήσεις μας, τα πιο βασικά εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα. Η διαρκής λιτότητα, οι ιδιωτικοποιήσεις, η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, οι περικοπές των κοινωνικών δαπανών, έχουν γίνει μόνιμα χαρακτηριστικά των κυβερνητικών προγραμμάτων όλων των τελευταίων χρόνων. Αυτή η πολιτική πρέπει και μπορεί να ανατραπεί.

Οι δυνάμεις που μπορούν να αναλάβουν αυτό το έργο έχουν ήδη εμφανιστεί στο προσκήνιο: Στη μεγάλη πανελλαδική απεργία της 12/12, στην απεργία της 13/2, στους αγώνες για το 16, στα λιμάνια, στη ΔΕΗ, στις αντιρατσιστικές και αντιπολεμικές διαδηλώσεις, στους αγώνες για το περιβάλλον, στους αγώνες ενάντια στην καταπίεση και για τα δικαιώματα των γυναικών, ο κόσμος μας διαμορφώνει τις δικές του απαντήσεις, το δικό του εναλλακτικό πρόγραμμα, με προτεραιότητα στις ανάγκες των εργαζομένων και της νεολαίας.

Αυτό το ρεύμα αντίστασης προκαλεί την γρήγορη φθορά της ΝΔ –που ως κυβέρνηση καθοδηγεί σήμερα τις οικονομικές και κοινωνικές επιθέσεις- προκαλεί επίσης την πρωτοφανή κρίση εμπιστοσύνης προς το ΠΑΣΟΚ –που ως κυβέρνηση, χθες, άνοιξε το δρόμο στο νεοφιλελευθερισμό και ως αντιπολίτευση σήμερα δεν τολμά να ταυτιστεί ακόμα και με τα πιο στοιχειώδη αιτήματα των εργαζομένων και της νεολαίας. Αυτό το ρεύμα αντίστασης και πολιτικής αμφισβήτησης ενισχύει το ρόλο της Αριστεράς, και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ. Μας γεμίζει αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, αλλά και με το αίσθημα της ευθύνης.

Αλλάζουμε ήδη το τοπίο. Αυτή η νέα κατάσταση, τα νέα καθήκοντα και οι προοπτικές, είναι τα θέματα που θέλουμε να συζητήσουμε ανοιχτά και συντροφικά με τον κόσμο της αριστεράς, συνεχίζοντας την ενωτική και ριζοσπαστική πολιτική που χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη διαδρομή του.

Γι αυτό καλούμε όσους /ες εμπνέονται, ενδιαφέρονται ή υποστηρίζουν το ενωτικό μας εγχείρημα να συσπειρωθούν στον ΣΥΡΙΖΑ και να πάρουν μαζικά μέρος στην Πανελλαδική Σύσκεψη στις 14, 15 και 16 Μάρτη. Για να συνδιαμορφώσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις για το παρόν και το μέλλον του ενωτικού μας εγχειρήματος.

Ανοιχτή Συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ Νέας Ιωνίας στις 5 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα στην Αίθουσα Κλωστοϋφαντουργών, 28ης Οκτωβρίου 3.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το παρακάτω κείμενο, που υπογράφεται καταρχήν από 37 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, οργανω-μένους/ες και ανένταχτους/ες, προτείνεται για να υπογραφεί από όποιον/α συμφωνεί σε ό-λη την Ελλάδα. Ενόψει της Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ στις 14, 15 και 16 Μαρτί-ου, ελπίζουμε ότι θα συμπορευτούμε με πολλούς και πολλές, με στόχο να γίνει η Πανελλα-δική Σύσκεψη ουσιαστικό βήμα για τη συγκρότησή του:
http://syriza.gr/grammateia-syriza/arthra-problimatismoy/keimeno-ypografn-gia-ton-syriza-enopsei-tis-panelladiks-toy-syskepsis-to-martio/

προς αποφυγή παρεξηγήσεων το συγκεκριμένο κείμενο δεν προτείνει να μεταλλαχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα αλλα να αποκτήσει μια οργανωτική δομή στη βάση ενος αντινεοφιλελεύθερου προγράμματος και φύσικα πάνω στην κίνηση για αντίστοιχες δράσεις. Κάτι σαν το ΕΑΜ ας πούμε όπου ενώ υπήρχε οργανωτική δομή εξακολουθούε να υπάρχει η αυτοτέλεια των οργανώσεων που το συναποτελούσαν.

bear είπε...

Στις 9 Απρίλη ψηφίζουμε Αριστερή Ενότητα. Στο site www.syriza.gr μπορείτε να βρείτε μπάνερ και φυλλάδιο της αριστερής ενότητας καθώς και την αφίσα των νέων του ΣΥΡΙΖΑ για τις φοιτητικές εκλογές

Ανώνυμος είπε...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Monitor de LCD, I hope you enjoy. The address is http://monitor-de-lcd.blogspot.com. A hug.