Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2008

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΦΛΕΒΑΡΗ, 2 μμ, πλ. Κολοκοτρώνη

ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ!
20 φασιστικές επιθέσεις το τελευταίο εξάμηνο!

• 20 καταγεγραμμένες επιθέσεις το τελευταίο 6μηνο
• 5 άτομα δέχτηκαν επίθεση με μαχαίρι το τελευταίο 4μηνο
• Εισβολή 20 φασιστών σε σπίτια Σουδανών μεταναστών στον Κίσσαμο Χανίων
• 5 ομαδικές δολοφονικές επιθέσεις σε σπίτια Πακιστανών μεταναστών στο Ρέντη και στο Αιγάλεω το τελευταίο 3μηνο

Τώρα ετοιμάζουν για τις 2 Φλεβάρη την «μεγαλύτερη εθνικιστική συγκέντρωση που έγινε ποτέ στην Αθήνα», όπως την αποκαλούν. Αυτή την μέρα στοχεύουν να μαζέψουν φασίστες απ’ όλη την Ελλάδα καθώς και εκπροσώπους νεοφασιστικών κομμάτων από χώρες της Ευρώπης που να παρελάσουν στους δρόμους της Αθήνας και μετά, όπως γίνεται συνήθως, να επιτεθούν με δολοφονικές διαθέσεις σε οποιοδήποτε δεν ταιριάζει με τα χιτλερικά τους πρότυπα της Άριας φυλής.
Τους έχει ενθαρρύνει η είσοδος του ΛΑΟΣ στη βουλή και ειδικά η εκλογή ακροδεξιών με τους οποίους συνεργάζονταν για χρόνια.
Τους διευκολύνει η συνειδητή ολιγωρία της αστυνομίας που ειδικά στις περιπτώσεις των επιθέσεων στα σπίτια Πακιστανών μεταναστών σπάει κάθε ρεκόρ ανοχής αν όχι συγκάλυψης.
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση τηρεί την στάση του Πόντιου Πιλάτου στο θέμα των φασιστών. Όμως είναι οι δικές της πολιτικές που διαμόρφωσαν το κατάλληλο έδαφος για την ενίσχυση της εγκληματικής τους δράσης. Ο κατάλογος είναι μακρύς: * μηδενική παροχή πολιτικού ασύλου σε πρόσφυγες από το Ιράκ, το Αφγανιστάν, Κούρδους κ.λ.π., * συνεχιζόμενη ομηρία εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών, * υπερεκμετάλλευση με την μάσκα της «φιλοξενίας», * συνειδητή ατιμωρησία κρατικών ή άλλων αξιωματούχων υπευθύνων για βασανιστήρια, δολοφονικές «εκπυρσοκροτήσεις» ή άλλες παραβιάσεις βασικών δικαιωμάτων * το αίσχος της «επιχείρησης-σκούπα» στην Πάτρα.
Οι νεοφασίστες της Χρυσής Αυγής θέλουν να αξιοποιήσουν την επέτειο των γεγονότων στα Ίμια, έχοντας ουσιαστικά την αντίληψη ότι ο μόνος τρόπος επίλυσης των ελληνοτουρκικών διαφορών είναι ο πόλεμος. Στην Κύπρο μάλιστα κάνουν επιθέσεις σε τουρκοκύπριους μαθητές και προετοιμάζουν πανευρωπαϊκή κατασκήνωση νεοφασιστών το καλοκαίρι.
Για μας οι ελληνοτουρκικές διαφορές δεν λύνονται με πόλεμο, αλλά με την πάλη των λαών των 2 χωρών για τα κοινά τους προβλήματα, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις και για την απομόνωση των εκατέρωθεν φασιστών και εθνικιστών.
Για τους εργαζόμενους, τη νεολαία αλλά και για κάθε έναν που θέλει να μπορεί να σκέφτεται ελεύθερα και να ζει σε μια κοινωνία χωρίς προκαταλήψεις και ρατσισμό, η δράση των φασιστών αποτελεί πρόκληση που πρέπει να απαντηθεί άμεσα, με μαζικό και αποφασιστικό τρόπο.
Σε μια χώρα που γνώρισε καλά στο πετσί της τι εστί φασισμός και Χίτλερ, οι νοσταλγοί των SS και του Γ΄ Ράιχ είναι ανεπιθύμητοι.
Πριν από 2 χρόνια με μια πανελλαδική κινητοποίηση φορέων, κομμάτων, οργανώσεων, καταφέραμε να ματαιώσουμε την πανευρωπαϊκή κατασκήνωση που ετοίμαζαν στην Ελλάδα καθώς και την συγκέντρωσή τους.
Τώρα πρέπει να ματαιώσουμε την κεντρική τους πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα.
Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την μαζική παρουσία όλων όσων συμφωνούμε στο σύνθημα: ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

Καλούμε πολιτικά κόμματα, συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς, φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους, μαθητές, αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις, αλλά και κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο πολίτη σε συστράτευση και κοινή συγκέντρωση το ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΦΛΕΒΑΡΗ στις 2 το μεσημέρι στην ΠΛ.ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ. Ο στόχος μας είναι μια συγκέντρωση γιορτή κατά του φασισμού. Με καλλιτέχνες και συγκροτήματα μεταναστών. Με παρεμβάσεις θυμάτων φασιστικών επιθέσεων, με έκθεση φωτογραφικού υλικού, με ενημέρωση της κοινωνίας κ.λ.π.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΦΛΕΒΑΡΗ, 2 μμ, πλ. Κολοκοτρώνη

ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΚΑΛΟΥΝ:

* ΑΔΕΔΥ * ΟΛΜΕ * Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα * Δίκτυο κοινωνικής υποστήριξης προσφύγων και μεταναστών * Νεολαία ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη-YRE * Kίνηση Απελάστε το Ρατσισμό * Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ * Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών * ΑΝΤΙΓΟΝΗ - Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία * Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών * Ομάδα Virus * Ομάδα δικηγόρων για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών * Νεολαία ΣΥΝ * Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΝ * ΟΚΔΕ/Σπάρτακος * ΔΕΑ * ΞΕΚΙΝΗΜΑ * ΚΟΚΚΙΝΟ * Εργατική Εξουσία * ΕΕΚ * ΑΚΟΑ * ΚΟΕ

1 σχόλιο:

Δημήτρης Μ. είπε...

02/02/2008, 12:30 μμ

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ! ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ!

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ! ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Καταγγέλλουμε την εγκληματική επίθεση φασιστών της Χρυσής Αυγής, μέσα στο κέντρο της Αθήνας (!) με την πλήρη συνεργασία (!!) της αστυνομίας.
Οι δυνάμεις της αστυνομίας, αφού καταρχήν λειτούργησαν ως προστατευτικό τείχος (!) στους 50 συγκεντρωμένους και πάνοπλους με λοστούς, μαχαίρια, και πέτρες, φασίστες μέλη της Χρυσής Αυγής, στην συνέχεια επιτέθηκαν με ρίψη χημικών στα περίπου 200 συγκεντρωμένα μέλη οργανώσεων που καλούσαν σήμερα αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Κολοκοτρώνη!
Το πιο προκλητικό όμως είναι ότι στην πραγματικότητα οι αστυνομικές δυνάμεις λειτούργησαν ως το προκεχωρημένο φυλάκιο των ίδιων των φασιστών. Κατά τη διάρκεια που οι αστυνομικές δυνάμεις επιτίθονταν στην αντιφασιστική συγκέντρωση, τα μέλη της Χρυσής Αυγής τους ακολουθούσαν κατά πόδας. Και κάποια στιγμή οι γραμμές των ΜΑΤ ανοίξανε επιτρέποντας στην πραγματικότητα στους φασίστες να επιτεθούν με δολοφονικές διαθέσεις ενάντια στους συγκεντρωμένους αντιφασίστες.
Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν. Τα δύο μαχαιρώθηκαν από φασίστες, ο ένας στο πόδι (Κουνενάκης Κώστας) και ο άλλος στην κοιλιά (νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό και αυτή την στιγμή εγχειρίζεται γιατί η μαχαιριά διαπέρασε την σπλήνα του). Και δύο τραυματίστηκαν στο κεφάλι από πέτρες που πετούσαν οι φασίστες (Ηλέκτρα Κλείτσα, μέλος YRE, φοιτήτρια).
Καλούμε κάθε εργαζόμενο, νεολαίο, φοιτητή, μαθητή, κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο πολίτη, πολιτικά κόμματα, συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς, ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ.
Απαιτούμε και μπορούμε να επιβάλλουμε με την μαζική συμμετοχή όλων μας, την ματαίωση της φασιστικής σύναξης των δολοφόνων!
Απαιτούμε την σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων των νέων επιθέσεων!
Απαιτούμε την πολιτική καταδίκη της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της αστυνομίας, η οποία είναι συνένοχη για τους τέσσερις τραυματίες.
Απαιτούμε το κλείσιμο όλων των φασιστικών οργανώσεων και εφημερίδων!
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!
* ΑΔΕΔΥ * ΟΛΜΕ * ΠΟΕΔΗΝ *Φοιτητικοί σύλλογοι (ΑΣΟΕΕ, πολ. Μηχανικοί ΕΜΠ κ.λ.π.) * Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα * Δίκτυο κοινωνικής υποστήριξης προσφύγων & μεταναστών * Νεολαία ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη-YRE * Kίνηση Απελάστε το Ρατσισμό * Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών * Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ * ΑΝΤΙΓΟΝΗ-Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία * Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών * Ομάδα δικηγόρων για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών * Νεολαία ΣΥΝ * Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΝ * ΟΚΔΕ/Σπάρτακος * ΔΕΑ * ΞΕΚΙΝΗΜΑ * ΚΟΚΚΙΝΟ * Εργατική Εξουσία * ΑΚΟΑ * ΚΟΕ