Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2007

Ανακοίνωση της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για την απεργία της 12ης Δεκεμβρίου

Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει τη μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία και τα συλλαλητήρια της 12ης Δεκεμβρίου

Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει τη μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία και τα συλλαλητήρια της 12ης Δεκεμβρίου.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία έδωσαν την κατάλληλη απάντηση στην κυβερνητική πολιτική του προϋπολογισμού, της υπονόμευσης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, της απειλής των ιδιωτικοποιήσεων.

Η Γραμματεία του Συριζα καταγγέλλει ιδιαίτερα την απόπειρα ποινικοποίησης των κοινωνικών αγώνων, υπογραμμίζοντας την ευθύνη της κυβέρνησης για τη σύλληψη των δύο εργαζομένων της ΔΕΗ που κατηγορούνται ότι εξουδετέρωσαν τις κάμερες παρακολούθησης που κατέγραφαν τη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση, αλλά και τις συλλήψεις άλλων διαδηλωτών όπως και τη χρήση χημικών από τα ΜΑΤ κατά τη διάρκεια του απεργιακού συλλαλητηρίου.

Η μεγάλη επιτυχία της απεργίας της 12/12 αναδεικνύει τις δυνατότητες για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Θέτει με έμφαση το ζήτημα της κλιμάκωσης και του συντονισμού των αγώνων και δημιουργεί νέες, σε ανώτερο επίπεδο, ευθύνες για τις ηγεσίες των συνδικάτων και της Αριστεράς.

13 Δεκέμβρη 2007

Δεν υπάρχουν σχόλια: